Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» у Млинівській ДПІ розповідали про переваги застосування ПРРО

опубліковано 19 вересня 2023 о 11:00

Днями у Млинівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо переваг застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання. На запитання платників податків відповідала старший державний інспектор  ДПІ Світлана Балас.

Відповідаючи на запитання платників, фахівець поінформувала про зміни до податкового законодавства, внесені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Зокрема, фахівець наголосила, що починаючи з 01.10.2023 року до порушників порядку проведення розрахунків будуть застосовуватися штрафні санкції незалежно від сфери їх діяльності.

Податківець наголосила, що  Законом № 3219 суттєво зменшено розміри штрафних (фінансових) санкцій для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку, із 100 – 150 % до 25 – 50 % вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг), відповідно (крім тих які зареєстровані платниками податку на додану вартість,  здійснюють діяльність з продажу підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння).

Платників також цікавили переваги використання ПРРО, порядок реєстрації та використання ПРРО.

Світлана Балас зазначила, що програмний РРО має беззаперечні переваги перед класичним, оскільки дозволяє використовувати безкоштовне програмне рішення від ДПС (ПРРО), яке забезпечує функціональні можливості, що відповідають вимогам Закону України №265, необмежений термін використання, швидка реєстрація та встановлення програмного забезпечення, можливість відправляти фіскальні чеки покупцям в електронному вигляді, автоматичне формування Z-звіту. А також детально поінформувала які документи та в якій послідовності необхідно надавати суб’єктам господарювання для реєстрації ПРРО, формування та передавання до контролюючого органу інформації про розрахункові операції у формі фіскального звітного чеку (Z-звіт).

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано вичерпне роз’яснення.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»