Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як зареєструвати безкоштовний ПРРО від ДПС навчали у ДПІ у м.Рівному

опубліковано 20 вересня 2023 о 09:57

Податківці Рівного щоденно проводять для підприємців навчальні тренінги, під час яких допомагають швидко навчитися як користуватися функціоналом програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Заступник начальника ДПІ у м.Рівному Наталія Костюк у ході чергового навчання проінформувала платників про функціональні можливості безкоштовного програмного рішення ПРРО від податкової служби.

Посадовець пояснила, що ПРРО від ДПС можна встановити на пристрій, що працює на платформах WEB, Android, iOS та Windows. При цьому платники отримали консультації стосовно кожної з цих версій та допомогу податківців у  реєстрації ПРРО.

У податковій інспекції наголошують, що кожен суб'єкт господарювання може використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО в залежності від своїх фінансових можливостей та потреб. Водночас програмне рішення від податкової служби є безкоштовним і простим у користуванні. Та звертають увагу суб’єктів господарювання, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» внесені зміни, зокрема до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265). Так, зокрема, з 01 серпня 2023 року та з 01 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону № 265.