Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи співпраці щодо наповнення бюджету Повчанської громади обговорили в ході робочої зустрічі

опубліковано 16 листопада 2023 о 15:50

Днями за участі начальника Дубенського віддіду податків і зборів з фізичних осіб Алли Панчук та заступника начальника Дубенського віддіду податків і зборів з фізичних осіб Олександра Шевчука відбулась чергова робоча зустріч з начальником фінансового відділу Повчанської ТГ Галиною Козак, на якій було обговорено питання загальної фінансової ситуації в Повчанській громаді, дотримання податкової дисципліни суб’єктами господарювання, сплати майнових податків, погашення податкового боргу, сплати мінімального податкового зобов’язання та ряд інших.

Під час заходу  Алла Панчук проінформувала про основні зміни податкового законодавства, які діють у 2023 році, окреслила шляхи та напрямки спільної роботи по виявленню та забезпеченню додаткових надходжень до бюджету громад.

Особливу увагу посадовець звернула на основні положення Закону України № 3219 від 30.06.2023, яким, зокрема,  передбачено  обов’язок сплати єдиного податку платниками 1-2 груп спрощеної системи оподаткування, відновлення з  1 жовтня 2023 року застосування  фінансових санкцій за порушення у сфері застосування РРО/ПРРО, а також частково знято мораторій на певні види перевірок, які можуть здійснювати контролюючі органи.

Податківець акцентувала увагу на те, що застосування реєстраторів розрахункових операцій всіма суб’єктами господарювання, які визначені законодавством – це, насамперед, збільшення надходжень до бюджету та легалізація зайнятості  населення, а також допомога у боротьбі з контрабандою, контрафактом та нелегальними продажами.

Під час спілкування Олександр Шевчук звернув особливу увагу на питання нарахування мінімального податкового зобов’язання фізичним особам-громадянам. Він зазначив, що мінімальне податкове зобов’язання вперше формується у 2023 році, тож виникають деякі проблемні питання при його нарахуванні. Тому необхідно провести звірку з територіальною громадою та громадянами, щодо наявних площ земельних ділянок віднесених до сільськогосподарських угідь, використання земельних ділянок власниками чи орендарами, їх нормативної грошової оцінки. Адже сплата мінімального податкового зобов’язання принесе додаткові надходження до місцевого бюджету громади.

Насамкінець присутні визначили шляхи співпраці щодо  наповнення бюджету громади.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»