Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання сьогодення – за «круглим столом» у Володимирецькій ДПІ

опубліковано 20 листопада 2023 о 10:16

Податківцями Володимирецької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  в рамках «круглого столу» проведено зустріч зі старостою Каноницької територіальної громади Василем Дуляницьким з питань повноти надходжень майнових податків, мінімального податкового зобов’язання до бюджету громади, своєчасної сплати податкових зобовʼязань, погашення податкового боргу та новацій податкового законодавства. 

В ході зустрічі начальник ДПІ Наталія Десятник зазначила, що  майнові податки є вагомим джерелом наповнення місцевого бюджету, тому громада має бути зацікавленою у забезпеченні їх надходжень та спільно з податковою службою вживати заходів щодо інформування жителів про необхідність своєчасної сплати податків. При цьому відмітила, що крім уже звичних майнових податків, громадянам - власникам земельних ділянок, віднесеними до сільськогосподарських угідь, цьогоріч вперше нараховується мінімальне податкове зобов’язання.

Посадовці обговорили питання щодо сплати єдиного податку для спрощенців  І та ІІ груп, відновлення  штрафних санкцій за порушення використання РРО/ПРРО, легалізації найманої праці.  

Принагідно податківці звернули увагу на правильність заповнення платіжних інструкцій при сплаті податків, зборів та ЄСВ, розповіли про електронні сервіси ДПС, застосунок «Моя податкова», комунікаційну податкову платформу, нагадали про право громадян на податкову знижку.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»