Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок заповнення податкової декларації податківці розповідають платникам Демидівки

опубліковано 09 лютого 2024 о 15:39

Фахівці Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області постійно проводять зустрічі, семінари, тренінги, на яких роз’яснюють актуальні питання податкового законодавства та допомагають громадянам користуватися електронними сервісами ДПС. 

Під час нещодавнього тренінгу головний державний інспектор ДПІ Юрій Дячук розповів громадянам про особливості заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи за минулий рік, терміни її подання та сплату визначених податкових зобов’язань. Зокрема, він наголосив, що до 1 травня 2024 року потрібно подати декларацію у разі обов’язкового декларування доходів, а для отримання податкової знижки – до 31 грудня поточного року. 

Фахівець акцентував увагу громадян, що для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного передзаповнення декларації. Він розповів, що цей сервіс дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів. Часткове автоматичне передзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.  

Учасники навчання отримали від фахівця консультації та практичну допомогу у поданні податкової декларації про майновий стан і доходи за минулий рік в електронному вигляді через Електронний кабінет платника.

Крім того, Юрій Дячук надав  реквізити рахунків та розповів, як правильно заповнювати реквізити «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах для сплати податків.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»