Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум із використання електронних сервісів

опубліковано 13 лютого 2024 о 11:53

Фахівці ДПІ у м. Рівному  Головного управління ДПС у Рівненській області постійно проводять навчальні практикуми та тренінги для платників податків щодо електронного звітування, функціонування електронних сервісів, декларування доходів громадян.

На прохання відвідувачів фахівці в доступній формі демонструють зручність та простоту роботи з електронними сервісами ДПС та надають платникам податків практичну допомогу при поданні звітності через Електронний кабінет.

В ході чергового навчання завідувач сектору електронних сервісів ДПІ у м. Рівному Світлана Нікітас продемонструвала як за допомогою особистого ключа здійснити вхід до приватної частини Електронного кабінету та покроково пояснила платникам механізм подачі звітності через Електронний кабінет та накладання електронного цифрового підпису.

Посадовець акцентувала увагу  на перевагах використання електронних сервісів, які передбачають, що подана в електронному вигляді звітність надійно захищена від несанкціонованих переглядів та втручань, уникнення потреби зберігання паперових копій поданої звітності; підтвердження доставки звітності; мінімальна затрата часу на заповнення звітності; подання звітності з будь-якого місця, де є доступ до мережі інтернет; гарантія перевірки звітності на наявність арифметичних помилок; постійне оновлення версій документів звітності, згідно змін у законодавстві; автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та ін.

Також в ході заходу Світлана Нікітас проінформувала про мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС. Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS. «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»