Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про заповнення реквізитів платіжної інструкції

опубліковано 14 лютого 2024 о 09:30

Днями cтарший державний інспектор Сарненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  Галина Набухотна провела з платниками податків практикум  щодо важливості правильного заповнення реквізитів платіжної інструкції.

В ході навчання посадовець поінформувала, що сплата податків, зборів, платежів та єдиного внеску виконується шляхом перерахування відповідних сум коштів на банківський рахунок державної податкової служби чи іншого компетентного органу. Для зручності платників існують спеціальні платіжні інструкції, де вказана необхідна інформація щодо отримувача платежу, реквізити рахунку, призначення платежу та сума, яку треба сплатити.

Також зазначила, що  актуальні реквізити  рахунків для сплати податків, зборів та платежів до державного та місцевого бюджетів, а також рахунки для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування знаходяться на офіційному сайті Державної податкової служби України в розділі «Рахунки для сплати платежів» «Рівненська область» за посиланням:  https://rv.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv.

Податківець наголосила, що важливо правильно вказувати призначення платежу, щоб забезпечити належну облікову документацію та забезпечити правильне зарахування коштів на відповідний рахунок.

Посадовець також поінформувала про деклараційну кампанію – 2024 та   електронні сервіси ДПС. 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»