Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо використання мобільного додатку «Моя податкова»

опубліковано 14 лютого 2024 о 10:31

Нещодавно в ДПІ у м. Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» із начальником інспекції Людмилою Сучик щодо використання електронних сервісів ДПС України, зокрема мобільного застосунку «Моя податкова». 

Під час «гарячої лінії» посадовець повідомила, які саме сервісні послуги можна отримати через Електронний кабінет платника. Так, за допомогою приватної частини Електронного кабінету можна подати податкову звітність в електронному вигляді, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків. А також надала роз’яснення стосовно можливості платникам податків сплачувати податки та збори через Електронний кабінет. Крім того, можна надіслати в електронному вигляді листи, запити за встановленими формами отримання інформації, переглянути раніше подану звітність та квитанції про приймання та обробку податкової звітності, інформаційні повідомлення, кореспонденцію тощо.

Людмила Сучик детально розповіла, що для зручності платників податків ДПС запроваджено безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова». Даний застосунок забезпечить громадянам простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби. Він надає можливість швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, сплачувати податки.

Мобільний додаток «Моя податкова» забезпечує отримання інформації про адресу реєстрації та фактичного місця проживання, отримання інформації про об’єкти оподаткування, отримання відомостей про суми виплачених доходів, направлення запиту та отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи, отримання інформації про обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), отримання інформації про стан розрахунків з бюджетом, сплата податків з використанням платіжних систем, пошук фіскального чека, пошук марки акцизного податку, отримання інформації з Реєстру платників ПДВ, Реєстру страхувальників, Реєстру платників єдиного податку. 

 У ході реєстрації та експлуатації мобільного застосунку Державна податкова служба України отримує та обробляє персональні дані фізичної особи. Під обробкою персональних даних розуміється будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних, що здійснюються за допомогою Інформаційно-комунікаційної системи ДПС, що забезпечує інтеграцію з мобільним застосунком. 

Під час спілкування фахівець роз’яснила дозвонювачам основи користування додатком та наддала вичерпані відповіді на запитання, які їх цікавили. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»