Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Повідомлення про прийняття працівника на роботу

опубліковано 18 квітня 2024 о 11:22

Фахівці Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області під час проведення чергового тренінгу для платників податків надали пояснення присутнім щодо порядку надання повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Зокрема, начальник ДПІ Валентина Рачинська проінформувала, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення про це відповідного органу ДПС.

Посадовець наголосила, що повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою –підприємцем до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідною формою встановленою додатком до Порядку № 413 до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. 

Також Валентина Рачинська відмітила, що повідомлення про прийняття працівника на роботу подається роботодавцем одним із таких способів: засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису; на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше, ніж із п’ятьма особами, або разом з копією в електронній формі.

Фахівець  надала роз’яснення платникам як саме проходить формування Повідомлення в режимі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua). Водночас надала практичну допомогу з питань заповнення та подання повідомлення про прийняття працівника на роботу через Електронний кабінет.

Крім того, Валентина Рачинська повідоммла, що для інформаційної підтримки та допомоги платникам при користуванні Електронним кабінетом, відкрита і приватна частини Електронного кабінету містять режим «Допомога», в якому розміщено інструкцію користувача щодо кожного режиму Електронного кабінету.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX