Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці ДПІ у м.Рівному провели черговий практикум

опубліковано 18 квітня 2024 о 11:28

Фахівці ДПІ у м.Рівному ГУ ДПС у Рівненській області щоденно проводять роз’яснювальну роботу серед відвідувачів Центру обслуговування платників щодо користування Електронним кабінетом платника податків та надають практичну допомогу в отриманні необхідної інформації, довідок, консультації тощо в електронному форматі.

Під час чергового практикуму головний державний інспектор Олена Польща поінформувала платників про алгоритм дій фізичної особи для направлення запиту щодо отримання відомості з ДРФО – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді через меню «ЕК для громадян» Електронного кабінету з застосуванням ключа з «Хмарного сховища».

 Вона зазначила, що для цього потрібно здійснитиься наступні дії:

 1. у вікні «Вхід до особистого кабінету» обрати вкладку «Хмарне сховище»;

 2. з випадаючого списку в полі «Провайдер» обрати відповідного кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (далі – Надавач), в якого було отримано особистий ключ з «Хмарного сховища»;

3. заповнити поле «Ідентифікатор користувача» (за необхідності);

4. натиснути кнопку «Отримати посилання», перейти за посиланням (або сканувати Qr-Код) та підтвердити авторизацію на ресурсі Надавача.

В ході навчання фахівець зазначила, що платники податків, які пройшли електронну ідентифікацію онлайн в Електронному кабінеті, можуть здійснювати листування з контролюючими органами засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» зі змінами та доповненнями.

Олена Польща також відмітила, що листування контролюючих органів з платниками податків, які подали заяву про бажання отримувати документи через Електронний кабінет, здійснюється засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законодавства шляхом надіслання документа в Електронний кабінет з одночасним надісланням платнику податків на його електронну адресу (адреси) інформації про вид документа, дату та час його надіслання в Електронний кабінет.

Разом з тим наголосила, що платник податків один раз протягом року може надіслати контролюючому органу через Електронний кабінет заяву про відмову отримувати документи через Електронний кабінет.

Податківець розповіла платникам про переваги використання електронних сервісів ДПС, а також поінформувала про право громадян на податкову знижку.