Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» в Радивилівській ДПІ щодо порядку реєстрації та переваг застосування ПРРО

опубліковано 19 квітня 2024 о 10:16

Нещодавно в Радивилівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся черговий сеанс телефонного зв`язку «гаряча лінія» щодо порядку реєстрації та переваг застосування ПРРО. На питання платників податків відповідала начальник ДПІ Людмила Федун.

Під час «гарячої лінії» платників цікавили питання щодо порядку реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО, переваги застосування ПРРО,  як завантажити програмне забезпечення для ПРРО від ДПС. 

Людмила Федун поінформувала додзвонювачів, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган шляхом подання. Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП. Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет або засобами телекомунікацій.

Посадовець також звернула увагу на переваги використання програмних РРО. Вона підкреслила, що ДПС запропоновано бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), яке призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Версії програмного забезпечення ПРРО від ДПС постійно оновлюються. Вибір суб’єкта господарювання щодо застосування ним у своїй господарській діяльності безоплатного, комерційного чи власного ПРРО, або РРО, не обмежується. 

Крім того начальник ДПІ роз’яснила, що для використання ПРРО від ДПС суб’єкту господарювання потрібно: 1. Завантажити та встановити програмне забезпечення ПРРО відповідне операційній системі пристрою – з AppStore для iOS (версії 15 або новіше), з PlayMarket для Android (версії 8.1 або новіше), з вебпорталу ДПС для Windows (версії 7 SP1 або новіше). 2. Переконатись, що суб’єктом господарювання подано через Електронний кабінет або Єдине вікно подання електронної звітності наступні форми: – повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20–ОПП; – заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1–ПРРО; – повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа про касира за формою № 5–ПРРО (далі – Повідомлення за ф. № 5–ПРРО); 3. Запустити застосунок та авторизуватися за допомогою КЕП, який було вказано в Повідомленні за ф. № 5–ПРРО. 

Під час спілкування Людмила Федун наголосила на необхідності забезпечення споживачам можливості здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів. 

На всі  запитання платникам були надані вичерпні відповіді.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX