Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Березнівські власники нерухомості сплатили  2,6  млн грн податку

опубліковано 22 квітня 2024 о 10:21

Власники об’єктів нерухомості території обслуговування Березнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області упродовж січня-березня 2024 року сплатили  до місцевих бюджетів 1,8 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Більшу частину суми забезпечено юридичними особами – 1,1 млн грн, від підприємців та громадян надійшло 1,5 млн гривень податку.

Фахівці податкової служби нагадують, що громадяни сплачують податок на нерухоме майно за площу, яка перевищує 60 квадратних метрів для квартир, 120 квадратних метрів – для будинків і 180 квадратних метрів – для різних типів житлової нерухомості. А сплатити цей податок необхідно протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення із зазначеною  сумою та квитанції з платіжними реквізитами для його сплати.

Податківці наголошують, якщо громадяни не отримали такого повідомлення, але вони є платниками цього податку, вони також можуть звернутися до контролюючого органу для звірки. Також платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через  Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»