Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про подання податкової декларації через електронні сервіси ДПС

опубліковано 24 квітня 2024 о 10:04

Днями в.о.начальника Зарічненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  Микола Мельникович провів для  відвідвачів Центру обслуговування платників тренінг щодо подання громадянами декларації про майновий стан і доходи через електронні сервіс ДПС.

 В ході навчання посадовець зазначив, що з метою підвищення рівня добровільності декларування доходів громадян та для зручності при поданні декларації в електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дає можливість часткового - автоматичного предзаповнення декларації про майновий стан і доходи. Даний сервіс дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т.ч. для використання права на податкову знижку.  

Також наголосив, що річну податкову декларацію про доходи за  2023 рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Посадовець детально розповіла про види доходів,  які відповідно до податкового законодавства підлягають обов’язковому декларуванню. 

Микола Мельникович звернув увагу, що платникам доступний новий мобільний застосунок «Моя податкова», який можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS. «Моя податкова» - це простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем, який можна завантажити також на телефон.  

Насамкінець податківець повідомив про строки сплати податку із задекларованих доходів, а також звернув увагу на порядок заповнення платіжної інструкції щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску.

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»