Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Млинівські податківці спільно з представниками громад проводять заходи щодо скорочення податкового боргу

опубліковано 07 травня 2024 о 15:15

Під час робочої зустрічі в Млинівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області старший державний інспектор Вікторія Шумейко разом з фахівцями земельного відділу Млинівської ТГ обговорили спільні методи роботи, спрямовані на скорочення податкового боргу платниками податків громади, виявлення неоподаткованих земельних ділянок громади,  застосування ставок по земельному податку  тощо.

В ході спілкування також  говорили про особливості нарахування мінімального податкового зобов‘язання, про надання інформації щодо змін по землекористувачах, приведення у відповідність облікових даних платників плати за землю, обговорили питання повного обліку земельних ділянок та землекористувачів, особливо тих, які обробляють свої земельні частки самостійно, та питання нарахування і сплати земельного податку з фізичних осіб.

Під час заходу було проведено звірку щодо діючих договорів оренди на землю та переліку громадян, які надають земельні ділянки (паї) в оренду. Крім того, проаналізовано платників, які відповідно до законодавства мають право на пільги по сплаті земельного податку.

Вікторія Шумейко наголосила, що плата за землю є одним із вагомих джерел наповнення місцевих бюджетів, тому місцева влада повинна бути зацікавлена в збільшенні надходжень до місцевого бюджету громади.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX