Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо права громадян на податкову знижку - під час «гарячої лінії» в Дубенській ДПІ

опубліковано 15 липня 2024 о 09:30

Нещодавно в Дубенській ДПІ Головного управління ДПІ у Рівненській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», під чс якої на запитання платників податків відповідала  начальник ДПІ Світлана Цимбалюк

Темою «гарячої лінії» стала кампанія декларування доходів, зокрема, використання права на податкову знижку. Найбільше питань стосувалося  отримання податкової знижки у зв’язку зі сплатою за навчання та страхування, в т.ч недержавне пенсійне страхування. Громадяни цікавилися переліком документів, які необхідно подавати аби підтвердити право на знижку по конкретних витратах, в які терміни проводиться перерахунок, як правильно заповнити декларацію про майновий стан і доходи. Також, додзвонювачі запитували про умови надання знижки  та механізм розрахунку суми до повернення.

Під час спілкування посадовець наголошувала на можливості подання декларації  без відвідування податкової інспекції, в режимі онлайн. Розповідала про  спрощення процедури декларування доходів громадянами через електронний сервіс «Передзаповнення декларації про майновий стан і доходи»  розділу «ЕК для громадян» в Електронному кабінеті, за допомогою якого можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. Для декларантів, які використовують право на податкову знижку, є можливість додавання копій первинних документів.

Також посадовець проінформувала громадян про можливість подання декларації з метою отримання знижки через мобільний застосунок «Моя податкова».

Світлана Цимбалюк наголосила, що скористатися  електронними сервісами зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»