Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення фізичними особами звірки щодо сум майнових податків

опубліковано 25 липня 2024 о 13:40

Фахівці Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області під час спілкування з платниками податків інформують відвідувачів ЦОПу про порядок сплати та проведення звірки нарахованих сум майнових податків.

Так, спілкуючись з відвідувачами ЦОП, головний державний інспектор Оксана Величенко розповіла  про порядок проведення звірки нарахованих сум податку на нерухоме майно.

Посадовець зазначила, що якщо громадянин після отримання податкового повідомлення-рішення на сплату податку на нерухомість чи земельного податку виявить розбіжності між даними, які зазначені в такому повідомленні – рішенні і документами на власність майна, такий громадянин може звернутися до податкової інспекції та провести звірку. Для проведення звірки даних, зазначених в податковому повідомленні-рішенні, платнику необхідно написати заяву довільної форми про проведення звірки, зазначивши прізвище, ім’я, по батькові адресу, ідентифікаційний номер, контактний номер телефону, причину виявленої розбіжності; до заяви додати копії документів на право власності на всі об’єкти нерухомого майна ( квартира, будинок, дача, садовий будинок, гараж тощо).

У разі виявлення розбіжностей, контролюючий орган проводить перерахунок суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, і надсилає (вручає) платнику нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Також податківець наголосила, що сплатити нараховані суми податку потрібно протягом 60 днів з дня отримання повідомлення - рішення. При цьому звернула увагу на правильності заповнення платіжних інструкцій при сплаті податків. 

Крім цього, Оксана Величенко порекомендувала платникам користуватися сервісом «Електронний кабінет податків» та мобільним застосунком «Моя податкова», які дозволяють переглянути податкові повідомлення-рішення про нарахування майнових податків, звірити чи немає заборгованості та сплатити податки.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»