Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про обчислення та сплату мінімального податкового зобов'язання, майнових податків

опубліковано 26 липня 2024 о 09:39

Днями у Березнівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Порядок обчислення та сплати мінімального податкового зобов'язання, майнових податків». На запитання платників податків відповідав очільник ДПІ Вячеслав Мотруніч.

Під час «гарячої лінії» посадовець роз’яснив як обчислюється мінімальне податкове зобов’язання (далі - МПЗ),  хто його платить, та як потрібно оформити документи у разі передачі паїв у користування. Крім того поінформував про терміни сплати майнових податків – податку на нерухоме майно та земельного податку.

Посадовець, водночас, роз’яснив, що податок на нерухомість, плату за землю та МПЗ фізичним особам нараховує податкова служба до 1 липня та направляє їм податкові повідомлення – рішення. Сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення – рішення.

Під час спілкування додзвонювачі також дізналися, що у разі незгоди платника податку з визначеним контролюючим органом загальним МПЗ та/або розрахованою у відповідному податковому повідомленні-рішенні сумою річного податкового зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб, такий платник податку має право звернутися до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних, використаних для розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, з наданням підтвердних документів. Посадовець також розказав, що  громадянам зараз  не потрібно чекати на паперовий варіант повідомлення, адже з ним можна ознайомитись в «Електронному кабінеті платника» або у мобільному застосунку «Моя податкова».

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»