Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації та актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 15 жовтня 2024 о 09:35

Днями у Костопільській  ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Новації та актуальні питання податкового законодавства».  На запитання платників податків відповідала начальник ДПІ Катерина Вдовиченко.

В ході «гарячої лінії» посадовець поінформувала платників про новації в оподаткуванні у 2024 році, зокрема щодо складання податкової накладної та розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної, які запроваджено з 1 жовтня, запровадження сучасних підходів комплаєнсу у податковому адмініструванні, одним із основних елементів якого є ідентифікація та оцінка податкових ризиків, звернула увагу на перелік чинних податкових пільг, термін їх дії та обґрунтування їх надання. Розповіла про нюанси заповнення платіжних інструкцій на сплату податків і зборів.

Також поінформувала про право громадян на податкову знижку та порекомендувала для подання декларації про майновий стан і доходи використовувати електронні сервіси ДПС – електронний кабінет та мобільний застосунок «Моя податкова».

Фахівець податкової служби відповіла на запитання  платників, що стосуються нюансів застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання та проведення звірки даних по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю.  

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.