Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок обрання спрощеної системи оподаткування

опубліковано 15 жовтня 2024 о 10:01

Нещодавно в Сарненській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області старшим державним інспектором Ярославою Щербан проведено для платників податків тренінг щодо порядку обрання або переходу на спрощену систему оподаткування фізосіб-підприємців.

В ході навчання посадовець зазначила, що для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву, яка подається за вибором платника: особисто (або уповноваженою на це особою), надсилається поштою, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням відповідних вимог.

Податківець звернула увагу, що суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм Податкового кодексу України, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Посадовець роз’яснила як подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування засобами електронного зв’язку в електронній формі, до якої додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Принагідно Ярослава Щербан надала практичну допомогу з питань заповнення та  подання відповідної заяви засобами електронних сервісів ДПС, а також закликала платників податків дотримуватися норм податкового законодавства.