Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Всеукраїнський тиждень права проходитиме з 9 по 15 грудня

опубліковано 09 грудня 2019 о 14:16

Щороку в нашій країні проходить Всеукраїнський тиждень права, під час якого відбуваються заходи, що спрямовані на підвищення рівня правової культури населення. Цьогоріч такий тиждень проходитиме з 9 по 15 грудня. Це  передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.07.19р. №568-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права».

Традиційно податківці  області у цей тиждень проводять Дні відкритих дверей для студентської та учнівської молоді, читають лекції в навчальних закладах, організовують тренінги для платників податків, де ознайомлюють останніх з новаціями законодавства та на практичних заняттях навчають правилам звітування.

Нагадаємо, що Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована у 2008 році з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Проведення тижня права має сприяти підвищенню рівня правової культури населення, а також інформованості про конституційні права і обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.

ГУ ДПС у Рівненській області