Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині податківці найчастіше отримують запити на публічну інформацію від громадян

опубліковано 09 вересня 2019 о 11:41

Відповідно до Закону України „Про доступ до публічної інформації”  публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області з метою забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, надання інформації за запитами відповідно до вищезазначеного Закону забезпечено розгляд документів з проханням надати публічну інформацію, які надійшли поштою, електронною поштою, факсом, телефоном.

Так, станом на 01.09.2019 до ГУ ДПС у Рівненській області поштою та електронною поштою надійшло 124 запити на отримання публічної інформації, за результатами розгляду яких надано відповіді відповідно до вимог чинного законодавства.

За категоріями запитувачів найбільше запитів надійшло від фізичних осіб – 96 (або 77%).

Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати інформацію щодо діяльності  суб’єктів господарювання, надання копій документів, стану надходження податків та надання інформації по сплаті податків.

За результатами розгляду задоволено 106 запитів (85% від загальної кількості), відповідно до статті 22 Закону  відмовлено в задоволенні 16 запитів на інформацію (13% від загальної кількості), 2 (2% від загальної кількості) запити надіслано за належністю розпоряднику інформації.