Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Визначено переможців рейтингу «Сумлінні платники податків»

опубліковано 13 вересня 2019 о 17:15

Сьогодні в приміщенні Рівненської обласної державної адміністрації відбувся Форум на тему «Створення сприятливих умов для розвитку  бізнесу через податкові та інституційні  механізми». В зустрічі взяли участь представники бізнес спільноти, влади, науковців, експертів, громадських діячів,  представники ЗМІ.

Розпочався форум з урочистого нагородження переможців регіонального туру Всеукраїнського рейтингу «Сумлінний платник податків – 2018». Відзнаки вручали голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль, заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський, Рівненський міський голова Володимир Хомко, Президент Асоціації платників податків України  Григол Катамадзе, в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Надія Друзюк.

Традиційно головною метою Всеукраїнського рейтингу є поширення інформації про його учасників і переможців, а також популяризація основних принципів чесного ведення бізнесу. Підсумки минулих років показують, що в нашому регіоні щораз більшає підприємств, які змагаються за титул сумлінних платників. Якщо в минулому році для участі в конкурсі надійшло близько 80 заявок, то в цьому році кількість бажаючих  досягла ста учасників. Кандидати повинні були продемонструвати не лише дотримання податкової дисципліни, кількість сплачених податків, але і достатній рівень оплати праці, кількості офіційно працевлаштованих та витрат на соціальні програми. То ж шанси на перемогу в конкурсі мали навіть найдрібніші підприємці.

Переможців  регіонального туру визначили в 11 основних номінаціях. Кращих платників податків обирали в галузях промисловості, будівництва, у сфері права, консалтингу, наукової та технічної діяльності, у сферах торгівлі та послуг, транспорту та зв’язку; в аграрній галузі серед платників податку на прибуток та платників єдиного податку 4 групи у рослинництві та тваринництві. Всього за рішенням комісії близько  30 підприємств області визнано переможцями в рейтингу найсумлінніших. Визначено також шість підприємств, які приносять відчутну користь не тільки нашому регіону, але мають шанси поборотися за перемогу на Всеукраїнському рівні і  стати  лідерами серед тих українських підприємств, які  прагнуть  на власному прикладі демонструвати важливість чесного ведення бізнесу та належного виконання своїх зобов’язань перед державою.

 «Соціальна відповідальність, прозора робота, поважне ставлення до своїх обов’язків перед державою – властиві бізнесу всього цивілізованого світу, який цінує свою репутацію. Це ж стосується і підприємств, які працюють на Рівненщині. Тому комісія виконала складне завдання – визначила кращих серед значної кількості претендентів на звання «Сумлінний платник податків – 2018», - зазначив Президент Асоціації платників податків України  Григол Катамадзе

В.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Надія Друзюк, звертаючись до присутніх, сказала, що відзначаючи кращих платників податків, можна з впевненістю сказати, що повна і своєчасна сплата податків в державну та місцеву скарбниці є сумісною з ефективним веденням бізнесу. «Популяризація на власному прикладі добровільності у сплаті податків і митних платежів, є свідченням того, що бізнес довіряє нам і ми, в свою чергу, маємо виправдовувати їх сподівання. Суспільство повинно знати тих, хто створює нові робочі місця, в повному обсязі сплачує податки і тим самим забезпечує стабільність та дозволяє виконувати усі соціальні стандарти. І наголошу, що за умови прозорої, відкритої і чесної діяльності платник податків завжди може розраховувати на розуміння і сприяння з боку податкової служби», - зазначила посадовець та подякувала бізнесменам за сумлінну працю, побажала лише надійних партнерів, успіхів у підприємницькій діяльності, процвітання бізнесу, щоб кожна започаткована справа була вдалою та перспективною.

В другій частині форуму відбулось обговорення важливих питань між представниками бізнесу, влади, громадськості, науковців  щодо ефективного формування і реалізація державної економічної,  податкової  та митної політики, можливості покращення інвестиційного клімату регіону, дотримання стандартів гідної праці, як  передумови протидії еміграції кваліфікованої робочої сили, підвищення впливу громадськості на економічні процеси в країні тощо. За результатами обговорення була прийнята Резолюція Форуму, в якій окреслено коло проблемних питань розвитку малого і середнього бізнесу та можливостей їх вирішення з урахуванням законодавчих змін.

Головне управління ДПС у Рівненській область

 ФОТОМАТЕРІАЛИ