Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З легальних доходів мешканців Рівненщини до бюджетів сплачено майже 3 мільярда гривень ПДФО

опубліковано 17 вересня 2019 о 09:56

Як зазначили у ГУ ДПС у Рівненській області податок з доходів фізичних осіб  є основним джерелом наповнення місцевої казни. В структурі надходжень він займає позицію лідера – 67 відсотків від загальної суми інших податків і зборів.

Так, за підсумками восьми місяців 2019 року на Рівненщині до бюджетів усіх рівнів сплачено 2 мільярда 995 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. У податковій службі області зазначили, що надходження у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року зросли на 539 млн. гривень, або на 21,6 відс.

«Заходи податкової служби щодо детінізації економіки, руйнування тіньових схем, створення легального ринку зайнятості,  створюють бюджетні резерви, які сприяють розвитку територіальних громад Рівненщини. У податковій  службі зацікавлені у зміцненні конструктивного діалогу з сумлінним бізнесом, який створює робочі місця, дбає про інвестиції і таким чином формує основну питому вагу податкових надходжень до бюджету. Роботодавці, які порушують законодавство про оплату праці, тим самим погіршують не тільки соціальне становище працівників, а й економічне становище краю, так як не перерахований у бюджет податок на доходи фізичних осіб значно зменшує наповнення місцевої скарбниці.», - зазначила в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Надія Друзюк.

ГУ ДПС у Рівненській області