Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Операція «Урожай»: на Рівненщині зросла кількість найманих працівників, зайнятих у сільському господарстві

опубліковано 18 вересня 2019 о 12:27

Як повідомили в ГУ ДПС у Рівненській області з травня поточного року, в рамках проведення операції «Урожай», органами податкової служби області проводяться комплексні заходи по контролю за виплатою реальної заробітної плати працівникам зайнятим у сільському господарстві, на всіх етапах виробництва, зокрема на етапі посівної кампанії, обробки та збирання урожаю, реалізації сільськогосподарської продукції, надання послуг сільськогосподарською технікою, тощо.

Протягом травня –серпня  2019 року податківцями області було проведено 11 зустрічей з представниками органів місцевого самоврядування та сільськогосподарських товаровиробників та  проведено 7 семінарів, на яких висвітлювались питання оподаткування доходів сільськогосподарських виробників.

 За рахунок проведення широкомасштабної роз’яснювальної роботи офіційно працевлаштованo 1441 найману особу по 214 суб’єктах господарювання, також 14 СГД підвищили рівень заробітної плати, в результаті чого місцеві бюджети додатково отримали 21,1 тис. грн.  ПДФО.

Крім того 482 громадян задекларували доходи від здійснення діяльності в галузі сільськогосподарського виробництва на суму 8672,5 тис. грн., та відповідно визначили податкові зобов’язання з ПДФО на суму 499,4 тис. грн., та 130,1 тис. грн. військового збору .

 «Одне з найцінніших надбань українського народу, яким є земля, має працювати на його добробут і бюджети громад. Це не просто гасло, а мета, яку ми поставили, реалізуючи проект із залучення додаткових резервів до бюджету за рахунок детінізації відносин у галузі сільськогосподарського виробництва. Нашою метою є перш за все наповнення скарбниць місцевих громад. Цьому сприяє упередження схем ухилення від оподаткування, легалізація заробітної плати, розширення кола офіційно працевлаштованих сільськогосподарських працівників та створення нових робочих місць», - зазначила в.о. начальника ГУ ДПС у рівненській області Надія Друзюк.

ГУ ДПС у Рівненській області