Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС зменшила кількість позапланових перевірок майже на третину і сконцентрувала увагу на ризикових платниках, - Сергій Верланов

опубліковано 29 листопада 2019 о 09:11

За серпень-жовтень 2019 року Державна податкова служба провела 2,7 тис. позапланових перевірок, тоді, як у аналогічному періоді минулого року - 3,8 тис. За цей же період проведено 1,1 тис. планових перевірок, що на 200 менше, ніж у серпні-жовтні 2018 року.

Документальними (плановими і позаплановими) перевірками за зазначений період охоплено 5,9% суб’єктів великого бізнесу, 0,9% середнього бізнесу і лише 0,2% суб’єктів  малого підприємництва. Завдяки відбору до перевірок платників податків - юридичних осіб виключно на ризикоорієнтованій основі донарахування за наслідками перевірок зросли з 6,8 млрд грн за серпень-жовтень 2018 року до 13,3 млрд грн за такий же період цього року.

«Нова податкова служба взяла курс на скорочення перевірок і зменшення тиску на бізнес. Ми посилили аналітичну роботу, удосконалили систему відбору платників податків для перевірок. Тобто з перевіркою приходимо лише тоді, коли є всі підстави підозрювати підприємство в намаганні ухилитися від сплати податків. І результати доводять, що ми обрали вірний підхід: кількість позапланових перевірок за період роботи ДПС, серпень-жовтень цього року до серпня-жовтня минулого року, скоротилася на третину. Донарахування за наслідками перевірок зросли майже вдвічі», - прокоментував результати перевірочної діяльності  ДПС Сергій Верланов.