Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 85 мільйонів гривень – від власників нерухомості отримали місцеві бюджети Рівненщини

опубліковано 10 грудня 2019 о 16:49

До місцевих бюджетів  області, за одинадцять  місяців поточного року, надійшло 85,5 мільйона гривень податку на нерухоме майно, що майже на 19,3 мільйона гривень, або на 29 відсотків більше минулорічної суми. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській  області Віталій Чуй.

Зокрема, власники нерухомості у м. Рівне сплатили 30,3 мільйона, м. Вараш – 7,1 мільйона, Рівненський  район – 6,7 мільйона, Костопільський район – 6,6 мільйона гривень.

Нагадаємо, податок надходить до бюджетів громад і сплачується за площу, яка перевищує 60 квадратних метрів для квартир, 120 квадратних метрів – для будинків і 180 квадратних метрів – для різних типів нерухомості. Водночас місцеві ради самостійно встановлюють ставки і пільги з податку.

«Варто нагадати, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в повному обсязі зараховується до місцевих бюджетів. Тож від внеску кожного мешканця громади залежить фінансування заходів щодо розвитку інфраструктури та інших соціально-економічних програм Рівненщини», -  зазначив в.о. начальника  ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Головне управління ДПС у Рівненській області