Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів понад 537 мільйонів гривень єдиного податку

опубліковано 12 грудня 2019 о 12:03

За одинадцять місяців  2019 року до бюджетів територіальних громад Рівненщини, від платників єдиного податку 1-3 груп надійшло 537,2 млн. грн. єдиного податку, це на 95,8 млн. грн. більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Найбільша бюджетна частка належить фізичним особам – підприємцям, які сплатили 444,4 млн. грн. єдиного податку, і це на 82  млн. грн. більше, ніж у січні-листопаді 2019 року.

Від юридичних осіб – спрощенців 3 групи територіальні громади краю отримали 92,8 млн. грн. податкових надходжень, що на 13,2 млн. грн.  перевищує минулорічний показник.

Нагадуємо: суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року (п.п. 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 ПКУ).

Головне управління ДПС у Рівненській області