Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Учні рівненської школи дізнавались про податки

опубліковано 18 грудня 2019 о 17:18

Майбутнім кожної країни є молодь. Це її інтелектуальний потенціал, основа економічного, політичного і суспільного розвитку. Саме тому фінансова грамотність молоді є необхідною передумовою формування тренду податкової культури в суспільстві в цілому.

 «Коли виникли податки?», - саме з такого запитання розпочалась зустріч учнів Рівненської загальноосвітньої школи I-III ступенів №5 з представником Головного управління ДПС Рівненській області.

Школярі зацікавлено слухали про історію виникнення податків, їх роль та значення у державотворенні, цікавились діючими системами оподаткування та порядком сплати податків громадянами. Основні питання, які цікавили школярів: навіщо платити податки,що буде, коли люди не будуть сплачувати податки, куди використовуються кошти, що надходять до бюджету?

Особливу  увагу молоді привернуло питання отримання податкової знижки на навчання. Учні отримали корисну інформацію про те хто має право на отримання податкової знижки, які документи необхідно мати,  куди та у який термін слід подати декларацію про доходи.

Головне управління ДПС у Рівненській області