Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майбутнім платникам податків про оподаткування

опубліковано 21 грудня 2019 о 12:10

Для податківців Рівненщини робота з молоддю така ж важлива, як і адміністрування податків, оскільки вона спрямована на виховання податкової культури підростаючого покоління. Адже сьогодні діти усвідомлюють свою громадянську позицію і хочуть бути ще більш обізнаними з вимогами законодавства. Тому днями у  школі №27 міста Рівне фахівцями Головного управління ДПС у Рівненській області було проведено урок податкової грамотності.

Школярі ознайомились з податками і зборами, які справляються на території України, зокрема роз’яснили, як нараховується податок на доходи фізичних осіб, яким категоріям громадян надаються податкові соціальні пільги. Також податківці роз’яснили, хто із громадян зобов’язаний задекларувати доходи і сплатити податкові зобов'язання та хто має можливість скористатися правом на податкову знижку (в т.ч і у разі сплати платником податку коштів за здобуття освіти у  начальних закладах).

Майбутні платники податків повинні розуміти важливість наповнення державної скарбниці та бути свідомими громадянами нашої держави. Учні проявляли неабияку зацікавленість, тому зустріч відбулась у вигляді дискусії, наприкінці учні отримали відповіді на усі свої запитання, а їх було чимало.

Головне управління ДПС у Рівненській області