Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація доходів – один з ключових напрямків роботи податкових органів

опубліковано 17 січня 2020 о 10:04

У нинішніх кризових умовах актуальною темою сьогодення є боротьба з виплатою заробітної плати у „конвертах”, реалізація гарантій оплати праці та організація заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати.

Так, Головним управлінням ДПС у Рівненській області, протягом січня – грудня 2019 р. встановлено 125 випадків порушень підприємствами та фізичними особами – підприємцями виплати заробітної плати (або інших доходів) громадянам з порушенням діючого податкового законодавства. За результатами проведених перевірок додатково донараховано до бюджету 49,2 млн. грн. ПДФО, 2,9 млн. грн. військового збору та 12,0 млн. грн. єдиного внеску.

Крім того, за результатами здійснених ГУ ДПС у Рівненській області перевірок, виявлено використання праці 51 найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.

«Офіційно неоформлена на роботу людина ризикує залишитися без права на отримання соціальних виплат та пенсії. Треба чітко усвідомити, що згода отримувати зарплату «в конвертах» може зіграти злий жарт, позбавивши  у майбутньому всіх соціальних гарантій. Ніхто не зможе краще змусити роботодавців чесно платити зароблені гроші, як самі працівники, які повинні просто не погоджуватися на роботу за невигідними для себе умовами. Адже нелегальна зарплата не лише зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів, а й тягне за собою багато неприємностей і для самих працівників», - зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.