Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Несвоєчасна реєстрація трудових відносин - це порушення трудового законодавства

опубліковано 06 лютого 2020 о 11:04

На Рівненщині триває інформаційна кампанія щодо детінізації зайнятості.  То ж днями  фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області прийняли участь у вебінарі, що відбувся в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Жителів краю було проінформовано про те, що 1 січня набрав чинності Державний бюджет України на 2020 рік. Він передбачає збільшення мінімальної зарплати до 4723 грн, у погодинному розмірі – 28,31 гривні. То ж суб’єкти господарювання, які використовують працю найманих робітників мають забезпечити своїм працівникам соціальні гарантії. Адже мінімальна зарплата є державною гарантією незалежно від того, яка система оплати праці діє у роботодавця, і є обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності та господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників. Виплата зарплати у розмірі, меншому за 4723,00 грн. за виконану місячну норму праці є недотриманням мінімальних державних гарантій.

Було наголошено, що використання нелегальної робочої сили, не оформлення трудових відносин або несвоєчасна реєстрація трудових відносин з найманим працівником - це порушення трудового законодавства,   відповідно, роботодавцям, які порушують законодавчі вимоги при нарахуванні заробітних плат, загрожують штрафи за такі порушення.

Також під час вебінару, було  розяснено на які показники в оподаткуванні впливає новий розмір мінімальної заробітної плати.