Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували – відповідаємо

опубліковано 10 лютого 2020 о 14:28

Які граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи?

Як  роз’яснила  начальник управління податків і зборів з фізичних осіб  Головного  управління ДПС у Рівненській області Людмила Кончук, Декларація  про майновий стан і доходи за 2019 рік подається у 2020 році в такі граничні строки.

10.02.2020 - для фізичних осіб - підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) (протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року).

У разі якщо фізична особа - підприємець (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності,  то такі доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи зазначаються в цій же річній податковій декларації.

30.04.2020 - для громадян, які зобов’язані подати декларацію, та для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

31.12.2020 - для громадян, які мають право на податкову знижку.

Крім того, Декларація подається протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності – для фізичних осіб – підприємців, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням.

У разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням останнім базовим податковим (звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Для платників податку - резидентів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, Декларація подається не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.