Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рівному говорили про безконтактний спосіб взаємодії платників податків та органів податкової служби

опубліковано 13 лютого 2020 о 16:22

Сьогодні  податкова служба розробила чимало сервісів, використовуючи які платники податків мають можливість, не відвідуючи податкове відомство, не тільки подати звітність, а й отримати чимало корисної інформації. То ж тема широкого впровадження податківцями цифрових технологій, що забезпечить абсолютно безконтактне спілкування платників з податківцями, стала провідною під  проведення засідання «круглого столу», що відбувся в Головному управлінні ДПС у Рівненській області.

Учасники дискусії – представники громадськості,  податківці, науковці та студенти Національного університету водного господарства та природокористування, говорили про можливості електронних сервісів ДПС як безконтактного способу взаємодії платників податків та органів податкової служби.

Відкриваючи засідання, в.о.начальника ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй наголосив, що серед пріоритетів діяльності служби залишається підвищення рівня добровільної сплати податків за рахунок надання платникам швидкого, комфортного та якісного сервісу, та зазначив кілька цифр, які підтверджують, що зараз платники податків надають перевагу дистанційному спілкуванню. Зокрема, суб’єкти господарювання Рівненщини у 2019 році засобам телекомунікаційного зв’язку подали більше як 482 тисячі звітів. Це майже 80 % від усіх СГ, що провадять діяльність в області. То ж ці цифри говорять самі за себе – обрано правильний шлях, який зручний для бізнесу.

Посадовець відмітив, що податкова майбутнього – це сервіс в смартфоні, зручний та швидкий, який, по-перше, повністю мінімізує корупційні ризики, по-друге, дасть можливість сплачувати податки будь-де та будь-коли.

Учасники заходу ділились думками щодо таких тем, як новітні методи інформаційно-роз’яснювальної роботи, практики ефективного механізму співпраці контролюючих органів і бізнесу, функціонування електронного кабінету платника податків, сервісів ДПС, зокрема «Декларування громадян», та актуальної на сьогодні теми запровадження програмних РРО.

Також висловили позицію інститутів громадянського  суспільства стосовно недопущення негативного впливу окремих змін податкового законодавства та актуальних податкових нововведень для бізнесу.

Під час круглого столу активно підтримала впровадження IT-технологій студентська молодь, презентуючи переваги дистанційного спілкування з контролюючими органами.

фотогалерея