Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вчасно подайте звіти та сплатіть податки! Податковий календар на 19 та 20 лютого.

опубліковано 19 лютого 2020 о 15:51

ОСТАННІЙ ДЕНЬ СПЛАТИ:

19 лютого 2020 року

20 лютого 2020 року

податку на додану вартість за ІV квартал 2019 року.

авансових внесків з єдиного податку фізичними особами – підприємцями, що обрали спрощену систему оподаткування І та ІІ груп.

платниками єдиного податку третьої групи – юридичними особами за ІV квартал 2019 року.

єдиного податку платниками ІІІ групи, за результатами поданих декларацій.

рентної плати за:

-спеціальне використання лісових ресурсів за ІV квартал 2019 року;

- спеціальне використання води за ІV квартал 2019 року.;

- користування надрами без рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини за ІV квартал 2019 року.

податку на доходу фізичних осіб та військового збору фізичною особою – підприємцем за результатами подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи.

 

екологічного податку за ІV квартал 2019 року.

єдиного внеску, нарахованого за попередній календарний місяць роботодавцями за найманих працівників (крім гірничих підприємств).

туристичного збору за ІV квартал 2019 року.

 

збору за місця для паркування транспортних засобів за ІV квартал 2019 року.

 

НАГАДУЄМО! Дізнатися про реквізити рахунків для сплати податків в розрізі адміністративно-територіальних одиниць України можна:

на офіційному вебпорталі ДПСу рубриках:

- Головна/Бюджетні рахунки (https://www.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/);

- Головна/Законодавство/Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування/Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску (з 03.01.2020) (https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/402760.html).

 

у приватній частині Електронного кабінету в меню «Стан розрахунків з бюджетом» платник податків має доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів. При зверненні до зазначеного меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по кожному виду платежу, зокрема, бюджетний рахунок на поточну дату, МФО банку.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

у контролюючого органу ДПС за місцем реєстрації або місцем здійснення діяльності.

ОСТАННІЙ ДЕНЬ ПОДАННЯ:

19 лютого 2020

20 лютого 2020

податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки юридичними особами на 2020 рік.

звіту з єдиного внеску, нарахованого за попередній календарний місяць роботодавцями за найманих працівників.

податкової декларації з транспортного податку юридичними особами на 2020 рік.

податкової декларації з податку на додану вартість за січень 2020 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному місяцю.

 

податкової декларації платниками єдиного податку IV групи за 2020 рік.

 

податкової декларації з акцизного податку за січень 2020 року.

 

податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) на 2020 рік.

 

податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за січень 2020 року у разі не подання податкової декларації на 2020 рік.

 

податкової декларації рентної плати за січень 2020 року з розрахунком:

-          рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;

-          рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України;

-          рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами;

-          рентної плати за транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України

 

НАГАДУЄМО! Податкова декларація подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено ПКУ, в один із таких способів  (п. 49.3 ст. 49 ПКУ):

а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» (далі – Закон № 851) та від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» (далі – Закон № 2155).

Перелік розроблених електронних форм для податкових декларацій (розрахунків) розміщено на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Головна/Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів - https://tax.gov.ua/data/material/000/006/58768/Forms_deklar.htm.

Підготувати, заповнити та надіслати електронні документи можна скориставшись електронним сервісом «Електронний кабінет» (режими «Заяви, запити для отримання інформації» та «Введення звітності»), вхід до якого здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.