Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковий практикум для майбутніх фахівці з обліку та оподаткування

опубліковано 24 лютого 2020 о 15:04

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області  звичним явищем є проведення просвітницьких заходів з підростаючим поколінням. Податківці області постійно проводять заняття у школах, коледжах, університетах.

Днями, зі студентами Національного університету водного господарства та природокористування, було проведено черговий практикум з основ податкового законодавства фахівцями Головного управління ДПС у Рівненській області. Майбутнім фахівцям з обліку та оподаткування  розповіли про цьогорічні нюанси декларування доходів, отриманих у минулому році.

Молодь дізналася для кого декларування доходів є обов’язковим, про необхідність декларування іноземних доходів та спадщини, про терміни сплати податкових зобов’язань, про терміни і способи подання декларації та хто може скористатися правом на податкову знижку. Адже, метою декларування доходів громадян є не тільки сплата податків до бюджету, а й повернення частини податку, надмірно сплаченого в минулому податковому році, зокрема, у разі реалізації права на податкову знижку.

Серед іншого, молодь дізналася тонкощі подання звітності в електронному вигляді. Оскільки популярність електронних сервісів податкової служби дедалі зростає, тож все більше користувачів звертаються за отриманням ключів електронного підпису, які дають доступ до Електронного кабінету платника податків. А це, в свою чергу, надає доступ платникам до багатьох податкових он-лайн сервісів, зокрема отримання довідок, подання декларацій, перегляд інформації з реєстрів та електронних систем тощо.

Під час зустрічі були роздані листівки з інформацією стосовно порядку та строків подання декларації про майновий стан і доходи та окремих особливостей декларувальної кампанії.