Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рівному - економічний тренінг для старшокласників

опубліковано 27 лютого 2020 о 13:32

 
Податки – сфера економічних відносин, що найбільш хвилює громадян будь-якої країни. У майбутньому саме сьогоднішнім школярам належить взяти безпосередню участь в обговоренні ефективності їх функціонування в Україні. Тож вивчення основ фінансової та податкової грамотності повинно розпочинатися ще зі шкільного віку. Опанувати  цими знаннями молоді допомагають фахівці податкової служби.

В процесі практичних та лекторських занять, екскурсій та Днів відкритих дверей у податківців області учні демонструють свою обізнаність щодо податкового законодавства України, відповідають на запитання та цікавляться новаціями в оподаткуванні. Цікавими для них є розгадування кросвордів та вікторин на податкову тематику, ділові ігри, економічні тренінги.

Такі заходи допомагають підготуватись до перших кроків у податковому полі, добре опанувати основи податкових знань та зрозуміти свої обов’язки майбутніх платників податків, зорієнтуватись на чесність у стосунках з державою, адже податки - це основа добробуту держави та суспільства.

Під час зустрічей з податківцями, діти набувають базових знань про грошовий обіг, оподаткування, бюджетну систему, доходи і витрати родини та сімейний бюджет, діяльність фінансово-кредитних установ; розуміння дії економічних законів та здатності оперувати основними фінансовими категоріями; розвиток навичок ефективного управління власними фінансами та примноження особистого доходу.

Саме ці питання розглядались під час економічного тренінгу в Рівненському обласному науковому ліцеї-інтернаті, учасниками якого стали учні та викладачі ліцею, фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області, науковці Національного університету водного господарства та природокористування, представники рівненського відділення Асоціації платників податків.

Як зазначила д.е.н., професор  кафедри обліку і аудиту НУВГП Світлана Левицька, такі заняття особливо актуальні сьогодні, коли українська школа переходить від трансляції величезної кількості знань і вимог відтворювати ці знання, до формування у школярів умінь критично мислити, співпрацювати в команді, вирішувати проблеми, самостійно шукати і аналізувати інформацію, володіти фінансовою грамотністю і навичками підприємництва, бути готовими навчатися впродовж життя.

фотогалерея