Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: місцеві бюджети отримали майже 978 мільйонів власних доходів

опубліковано 04 березня 2020 о 17:37

Сьогодні в Рівненській обласній державній адміністрації  відбулась апаратна нарада, участь у якій взяла заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області Надія Друзюк. Під час наради було озвучено ряд цифр, які підтвердили, що Рівненщина взяла позитивний фінансовий старт.

Так, за два місяці 2020 року до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло близько 978 млн. грн. власних доходів. У порівнянні з минулим роком, надходження в січні-лютому збільшилися на понад 20 відсотків, тобто на 166 млн. гривень. Зокрема, за рахунок зростання середньої зарплати, податку на доходи фізичних осіб до бюджету надійшло 605 млн. гривень. Така сума перевищила минулорічний рівень на 19 відсотків.

За результатами наради було доручено обласному департаменту соцзахисту підготувати графік засідань районних комісій із погашення заборгованості, які також координуватимуть питання надходжень до бюджетів, зокрема в частині податку на доходи

фізичних осіб. Крім того, з метою недопущення втрат місцевих бюджетів, керівникам районів доручено спільно з Головним управлінням  ДПС вжити заходів щодо встановлення ставок місцевих податків і зборів у законних розмірах.