Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники ПДВ Рівненщини сплатили до державного бюджету 284 мільйони гривень

опубліковано 13 березня 2020 о 10:46

За два місяці поточного року платники податку на додану вартість Рівненської області спрямували до державного бюджету 284 мільйона  гривень ПДВ, що на 59,9 млн.грн. більше минулорічних надходжень, або на 26,7%. 

Як повідомив  в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській  області Віталій Чуй, частка ПДВ у загальних надходженнях до державного бюджету перевищила 45 відсотків.

Такої позитивної динаміки досягнуто як завдяки підвищенню якості адміністрування, так і шляхом активної взаємодії з представниками бізнесу, зокрема, в частині попередження можливих ризиків, - наголошують в Головному управлінні ДПС у області. 

«Економічні тенденції та показники розвитку країни мають безпосередній вплив на ситуацію зі сплатою податків. Тож ріст сплати ПДВ, як і загалом надходжень до бюджетів усіх рівнів, пов’язуємо з належним податковим супроводом платників ПДВ. Окремо варто зазначити, що електронний формат спілкування платників ПДВ з податківцями  дозволяє своєчасно реагувати на ризики несплати, запобігає використанню схем мінімізації та виключає суб’єктивний чинник», - зазначає Віталій Чуй.

ГУ ДПС у Рівненській області інформує, що з метою обговорення і вирішення проблемних питань, які виникають при здійсненні автоматизованого моніторингу відповідності податкової накладної/розрахунку коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, в Головному управлінні ДПС в області (м. Рівне, вул.Відінська. 12)  щосереди з 15 до 16 год. проводяться зустрічі з платниками податків.

Головне управління ДПС у Рівненській області