Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщини до місцевої казни надійшло більше 27 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі

опубліковано 26 березня 2020 о 11:38

Акцизний податок, у разі роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном, впливає на збільшення надходжень до місцевої казни. Так, у Рівненській області  з початку року до місцевого бюджету надійшло акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів у сумі 23,2  млн.грн., що на 14 відсотків, або на 2,9 млн.грн. більше як за аналогічний період минулого року.

Звертаємо увагу, що акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Зрозуміло, якщо немає чеку – не сплачено податок, не наповнюється бюджет.

Враховуючи, що фактичними платниками акцизного податку в першу чергу є громадяни, які купують підакцизні товари, податківці пропонують жителям громади контролювати сплату суб’єктами господарювання акцизного податку шляхом вимоги розрахункових документів (чеків) у продавців. Адже кошти від сплати акцизного податку до місцевих бюджетів направляються територіальними громадами на підтримку освітніх і медичних закладів, ремонт доріг, будівництво спортивних та дитячих майданчиків, інших соціальних проектів.