Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Територіальні громади Рівненщини отримали понад 112 мільйонів гривень податку на нерухомість

опубліковано 27 травня 2020 о 08:59

Як повідомили в ГУ ДПС у Рівненській області, за січень – квітень  2020 року платники Рівненщини спрямували до місцевих бюджетів 112,5 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Більшу частину суми цього майнового податку спрямовують до бюджету юридичні особи, які самостійно декларують і сплачують податок на нерухомість. Частка сплаченого ними платежу перевищує 90 відсотків, а це – 102,2 млн. гривень.

Фізособи перерахували до місцевих бюджетів 10,3 млн. грн. цього майнового платежу.

Найбільші суми надходжень податку на нерухоме майно отримали територіальні громади міста Рівне - 9,9 млн.грн., міста Вараш -2,5 млн.грн., Рівненського району - 2,3 млн.грн., Сарненського району - 1,3млн.гривень.

Нагадуємо, що у 2020 році контролюючі органи нараховують фізичним особам-платникам податку податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2019 податковий (звітний) рік. Це податкове зобов’язання фізичні особи сплачують упродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Тому вимоги щодо звільнення від оподаткування, передбачені Законом № 533 з урахуванням змін, внесених Законом № 540, будуть враховані при нарахуванні контролюючими органами податку фізичним особам – платникам податку за об’єкти нежитлової нерухомості у 2021 році за 2020 податковий (звітний) рік.

Головне управління ДПС у Рівненській області