Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На соціальні видатки жителі Рівненщини спрямували понад 2 мільярда гривень ЄСВ

опубліковано 09 червня 2020 о 11:14

Як повідомили в  Головному управлінні ДПС у Рівненській області, за п’ять  місяців  поточного року Рівненщина направили до Пенсійного та соціальних фондів 2 мільярди 83 мільйона гривень єдиного соціального внеску.

Начальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй зазначив,  що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження єдиного соціального внеску зросли на 120 мільйонів гривень.

Керівник податкової служби регіону підкреслив, що детінізація ринку праці - один з пріоритетів у роботі податківців та органів місцевої влади, адже заробітна плата громадян та доходи фізичних осіб-підприємців є основним джерелом для сплати єдиного соціального  внеску, за рахунок якого наповнюються фонди соціального страхування.

Звертаємо увагу, що з 1 березня до 31 травня 2020 року тимчасово не застосовуються штрафні санкції за несвоєчасну сплату ЄВ, за неповну або несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується ЄВ (авансових платежів), а також за несвоєчасне подання звітності з ЄВ до податкових органів. Крім того, за цей період платникам єдиного соціального внеску не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню. Це передбачено Законами України від 17.03.2020 р. №533-ІХ та від 30.03.2020 р. №540.

Головне управління ДПС у Рівненській області