Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До завершення кампанії декларування доходів громадян залишилося три тижні

опубліковано 10 червня 2020 о 08:51

 В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу жителів Рівненщини, що у зв’язку із запровадженням карантину цьогоріч термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за звітний 2019 рік відтерміновано з 1 травня до 1 липня 2020 року. Тобто, останній день подання декларації – 30 червня 2020 року. 

Станом на 01 червня поточного року на Рівненщини громадянами вже задекларовано майже 550 млн. грн. доходів, з яких буде сплачено 8 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 1,8 млн. грн. військового збору.

Зауважимо, що суму податкових зобов’язань з ПДФО та військового збору, зазначену в річній податковій декларації,  платники податків сплачують самостійно до 1 жовтня 2020 року.

Нагадуємо, що несвоєчасне подання платником податків, або іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено Податковим кодексом України, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень.

Крім того, за неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, не ведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Головне управління ДПС у Рівненській області