Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування доходів громадян: точка зору

опубліковано 22 червня 2020 о 10:40

Кожного року  в рамках кампанії декларування доходів громадян  відомі люди декларують свої доходи, подаючи приклад іншим. Це діячі культури та мистецтва, науковці,  спортсмени, громадські діячі. Своїм прикладом виконання громадянського обов’язку відомі особистості закликають краян не словом, а ділом довести, що українці заслуговують на європейські стандарти життя, які передбачають високу культуру сплати податків.

Цьогоріч необхідність декларувати доходи прокоментував відомий  фотохудожник, громадський діяч, видавець, автор і співавтор багатьох унікальних мистецьких проєктів Олександр Харват. Він є членом Спілки фотохудожників України, членом Національної спілки журналістів України і членом Національної спілки краєзнавців України. Має почесне звання “Посол миру”.

Слід зауважити, що знаний митець  не перший рік бере участь у кампанії декларування. Позиція Олександра Харвата є незмінною - виконати свій громадянський обов’язок повинен кожен свідомий громадянин: як політик, так і громадський діяч, як артист, так і спортсмен, як державний службовець, так і простий пересічний громадянин.

На його думку, в кампанії декларування доходів немає нічого нового, адже у всьому світі люди сплачують податки не тільки із заробітної плати, але й з інших доходів, які вони отримують протягом року. Це - законний обов'язок кожного громадянина.

«Особисто я - чесно працюю, чесно сплачую податки, декларую свої доходи», - ділиться Олександр Харват. – «Взагалі, я багато  подорожую, беру участь у різних фестивалях і конкурсах не лише в Україні, але й за кордоном. Був, для прикладу,  в  Польщі,  Чехії, Італії , Франції. І там для кожного є честю виконати свій обов’язок перед державою. Тому там і відповідний  рівень життя".

Визнаний метр вірить, що кожна задекларована і сплачена до бюджету гривня допоможе малозабезпеченій сім’ї, пенсіонеру, дитині в інтернаті, і вони відчують турботу держави про них. 

А ще - Олександр Харват є палким прихильником збереження культурної й історичної спадщини нашого  краю. То ж з практики знає, що без податків  не зможе існувати соціальна сфера.

Як зазначає відомий митець, він досить активна людина, тому, щоб економити «дорогоцінний» час, надає перевагу електронному спілкуванню з податковою службою. «Сьогодні, в час стрімкого розвитку сучасних технологій, значно спрощується процес отримання інформації та вирішення більшості життєво важливих питань, тому взагалі необхідно переходити на дистанційне спілкування з контролюючими органами», - переконаний Олександр Харват.

 Нагадаємо, що цьогоріч  кампанія декларування доходів громадян триватиме до 1 липня (останній день подання декларації - 30 червня).