Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічі обговорили вплив останніх змін у податковому законодавстві на діяльність суб’єктів господарювання

опубліковано 06 липня 2020 о 10:47

Тему імплементації законодавчих норм, передбачених Законом України від 16 січня 2020 року № 466, удосконалення процесів адміністрування податків  та пошуку резервів для розвитку територіальних громад в умовах карантину обговорили з представниками бізнесу і громадськості під час «круглого столу», що відбувся в Головному управлінні ДПС у Рівненській області.

Присутні також говорили про поточну соціально-економічну ситуацію та вплив останніх змін у податковому законодавстві на діяльність суб’єктів господарювання.

Начальник ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй відмітив, що на рівні держави для бізнесу надано преференції, які зможуть надати можливість втриматись під час карантину. Зокрема, запроваджено списання боргу із єдиного внеску для недіючих ФОПів, звільнено підприємців від сплати ЄСВ за березень-травень «за себе», суб’єктів господарювання звільнено  від сплати податку на землю й податку на нерухоме майно за березень поточного року, а місцевим радам надано можливість звільнення платників єдиного податку першої і другої груп від сплати єдиного податку у зв'язку з пандемією COVID-19.

Разом з тим, місцеві громади мають відпрацювати заходи з поновлення економічного розвитку, віднайти компенсатори втрат бюджету. І податкова служба сьогодні бачить  резерви, використання яких дало б можливість збільшити доходи місцевих бюджетів. Зокрема, це легалізація виплати заробітної плати та зайнятості населення, залучення до оподаткування потенційних платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та земельного податку.

Голова Громадської ради при ГУ ДПС у Рівненській області Богдан Гапяк зазначив, що Громадська рада налаштована на ефективну співпрацю з податківцями, адже від наповнення місцевих бюджетів  залежить розвиток територіальних громад.

Голова Ради ТВ ВГО АППУ в Рівненській області Мар’ян Года проінформував присутніх, що територіальне відділення АППУ  підготувало пропозиції з удосконалення податкового законодавства та запропонував винести ці пропозиції на обговорення.