Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині триває операція «УРОЖАЙ»

опубліковано 30 липня 2020 о 10:39

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає вашу увагу на те, що на Рівненщині триває операція «Урожай-2020», під час якої відбувається перевірка повноти нарахування та сплати податків юридичними особами, фізичними особами-підприємцями, громадянами, які є власниками земельних ділянок та власними силами обробляють земельні ділянки для отримання доходу, та упередження схем ухилення від оподаткування.

Також в рамках операції «Урожай» контролюється реальний станом виплати зарплати працівникам, зайнятим в аграрному виробництві на всіх етапах, фахівці ДПС виявляють нелегальних найманих осіб, залучають до декларування осіб, які надають в період жнив послуги комбайнування власною технікою та обробляють з метою отримання комерційної вигоди земельні ділянки понад 2 гектари.

До проведення операції залучаються фахівці як податкової служби, так і територіальних органів Держпродспоживслужби, Держгеокадастру, правоохоронних органів, інших органів виконавчої влади і місцевого самоврядування Рівненської області.

Не секрет, що значна кількість осіб, котрі продають власну сільгосппродукцію чи здають земельні паї в оренду, податкову звітність взагалі не надають або свідомо занижують свої доходи; проводять розрахунки готівкою, уникаючи сплати податків, через що бюджети втрачають кошти.

Тож ті, хто систематично вирощує й реалізує сільгосппродукцію, документально не фіксуючи свою діяльність, будуть притягнуті до відповідальності.

Крім того, звертаємо увагу сільськогосподарських товаровиробників на належне оформлення трудових відносин з працівниками, адже найманий працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та подання повідомлення до територіальних органів Державної податкової служби.

Операція «Урожай» також передбачає державну реєстрацію ще незареєстрованих суб’єктів господарювання з подальшою сплатою всіх належних податків, які вони заборгували. Це стосується громадян, котрі використовують у своїй діяльності для отримання прибутків земельні ділянки, що перевищують розміри одного земельного паю, встановленого на території відповідної сільської чи селищної ради.

Крім того, ми виявляємо приховану оренду земельних ділянок, аби їх власники та орендарі офіційно укладали договори, вказували доходи, сплачували орендну плату й податки в повному обсязі.

Всього з початку року на виконання заходів забезпечення проведення операції «Урожай»  вже залучено до декларування понад 600 осіб, на суму отриманих доходів – 10193,4 тис. грн., якими визначені податкові зобов’язання з ПДФО – 659,9 тис. грн. та військового збору – 151,9 тис. гривень.

Тож наполегливо рекомендуємо сільськогосподарським товаровиробникам та громадянам, які власними силами обробляють земельні ділянки, не нехтувати нормами законодавства.

Але податківці – не прибічники конфліктних ситуацій і жорстких покарань. Тому запрошуємо всіх, хто досі господарює неофіційно, добровільно узаконити підприємницьку діяльність, своєчасно надавати звітність, сплачувати податки в повному обсязі для добробуту громад. І тоді ніяких непорозумінь та неприємностей у вашій роботі не виникатиме.

 відеоматеріали за посиланням https://rv.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/intervyu-ta-publichni-zayavi/6463.html