Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків – одна з найбільш запитуваних адмінпослуг

опубліковано 16 вересня 2020 о 13:11

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, протягом восьми місяців поточного року в Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях, реєстраційні номери облікової картки платника податків отримали 24260 осіб. У тому числі, платниками податків зареєструвалися 246 іноземних громадян.

Крім того, 17154 осіб звернулося до податківців щоб внести зміни до власних реєстраційних даних в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків.

Податківці звертають увагу, що через карантинні обмеження у зв’язку з пандемію COVID-19, запит для отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційного номера) можна сформувати в електронному вигляді, не відвідуючи податкову інспекцію. Щоб скористатися такою актуальною послугою, власники електронного цифрового підпису мають зареєструватися в Електронному кабінеті платника на єдиному веб-порталі ДПС України та  самостійно сформувати запит-замовлення для присвоєння у Державному реєстрі фізичних осіб Реєстраційного номера облікової картки платника податків.