Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: конструктивний діалог між громадськістю та податковою службою триває

опубліковано 21 вересня 2020 о 12:55

Про підсумки роботи податкової служби в  області за 8 місяців поточного року, оновлення служби та підвищення ефективності її роботи завдяки створенню єдиної юридичної особи,  участь громадськості у формуванні та реалізації податкової політики говорили під час зустрічі начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталія Чуя та Голови Громадської ради при ГУ ДПС в області Богдана Гапяка.

Керівник податкової служби області зазначив, що завдяки оптимізації роботи, покращенню адміністрування податків та руйнуванню схем з ухилення від оподаткування зростає обсяг сплати податків. В цілому, завдяки співпраці відповідального бізнесу, громадськості та податкової служби  наша область цьогоріч вже поповнила зведений бюджет країни на 6,1 мільярда  гривень, що на 437 мільйонів перевищує минулорічні надходження. Відповідно, місцеві бюджети області отримали для свого розвитку 3,5 мільярда гривень, до державного бюджету надійшло 2,6 мільярда гривень.

Разом з тим, є ряд питань, які потребують нагального вирішення. Зокрема, це скорочення податкового боргу, своєчасне та в повному обсязі надходження до місцевих бюджетів плати за землю та податку на нерухоме майно.

Голова Громадської ради Богдан Гапяк звернув увагу на ряд актуальних питань, що турбують бізнес -  впровадження програмних РРО, детінізація ринку підакцизних товарів, та виступив з певними пропозиціями щодо актуальних для бізнесу тем.

Під час зустрічі було обговорено доступ платників до податкових сервісів та електронну взаємодію з податковою службою. Керівник ГУ ДПС у Рівненській області зауважив, що ДПС вже реалізовано чимало електронних сервісів, серед яких Е-ПДВ, Е-Субсидія, Е-прозорро, Висновки на повернення переплати, Е-малятко, ID14, Програмні РРО. До кінця року планується запровадити ще шість нових сервісів, серед яких: FATCA, Єдина звітність (ЄСВ+ПДФО), Електронні касові доручення, Е-акциз, Єдиний рахунок, Скарги покупців (КЕШБЕК). Тож розвиток електронних сервісів та покращення рівня обслуговування платників податків залишаються в пріоритетах служби.

За результатами зустрічі Віталій Чуй підкреслив важливість конструктивного діалогу між громадськістю та ГУ ДПС і закликав членів Громадської ради надавати свої пропозиції до ініціатив розвитку Податкової служби.