Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час семінару - про новації податкового законодавства

опубліковано 24 вересня 2020 о 16:11

У Рівному про новації податкового законодавства суб’єкти господарювання дізнавались від  податківці Рівненщини, які спільно з Дирекцією Рівненського Територіального відділення Асоціація платників податків в рамках Комунікаційної податкової платформи провели навчальний семінар.

Як зазначила заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній, метою продення таких зустрічей є мінімізації  ризиків порушень платниками податків законодавства у сфері оподаткування та інформування платників про основні аспекти  податкового реформування,  запобігання правопорушенням у сфері податкових відносин, державного  контролю за податками,  розрахунковими операціями  та обігом підакцизних товарів.

Під час проведення заходу говорили  про зміни в критеріях блокування реєстрації податкових накладних та  дій платника  щодо розблокування реєстрації податкових накладних, причини їх призупинення та шляхи підтвердження реальності операцій по призупиненим накладним.

Також піднімались питання новацій у застосуванні РРО,  трансферного ціноутворення та актуальних змін податкового законодавства відповідно до Закону №466.

Окремо висвітлювались питання електронних сервісів,  які надає податкова служба платникам податків.  

Доктор економічних наук, професор НУВГП Світлана Левицька проаналізувала вплив поточних змін регуляторного законодавства на облікове забезпечення господарської діяльності .

Також присутнім було  наголошено на комплексі заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та контроль за оформленням трудових відносин із найманими працівниками, зокрема, на необхідності дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та  відповідальності роботодавців за порушення норм трудового законодавства.

фотогалерея