Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обирайте сучасний формат спілкування

опубліковано 28 вересня 2020 о 11:39

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що для платників податків на веб-порталі ДПС України запроваджено низку безкоштовних електронних сервісів, які забезпечують спілкування з податковими органами дистанційно.

Тож сьогодні, як у суб’єктів господарювання, так і громадян, є можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів без особистих візитів до служби.

Наразі одним із найпопулярніших сервісів ДПС є Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua) –. захищений, персоналізований та безпечний електронний сервіс, який надає безконтактні способи взаємодії платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Призначення Електронного кабінету – надати платнику податків можливість реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі онлайн, суттєво зменшити витрати платників на адміністрування податків і зробити інформацію щодо кожного платника податків доступною та прозорою. Постійне розширення функціоналу Електронного кабінету зводить особисте спілкування з контролюючими органами до мінімуму, що, у свою чергу, убезпечує платника, особливо в умовах дії карантину, від близьких контактів, які можуть мати негативні наслідки для здоров’я.

Задля зручності платників, щоб швидко і правильно користуватися електронними сервісами,  податковою службою розроблено відеоуроки, які розміщено на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням:  https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/ . Зокрема, можна ознайомитись з такими відеоуроками:

Відеоурок від податкової № 1. Заповнення декларації про майновий стан і доходи громадян

Відеоурок від податкової № 2. Податкова декларація платника єдиного податку-ФОПа 3 групи за квартал

Відеоурок від податкової № 3. Оформлення запиту щодо отримання відомостей з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків

Відеоурок від податкової № 4. Листування з ДПС за допомогою Електронного кабінету

Відеоурок від податкової № 5. Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску

Відеоурок від податкової № 6. Подання заяви про надання довідки про відсутність заборгованості

Відеоурок № 7. Як сформувати сертифікат електронної печатки для РРО фізичною особою-підприємцем

Відеоурок № 8. Як сформувати сертифікат електронної печатки для РРО юридичною особою

Податківці закликають максимально користуватись послугами ДПС дистанційно та отримувати всю необхідну інформацію без особистих візитів до центрів обслуговування платників.