Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: «Урожай» виводить зарплати з тіні

опубліковано 13 жовтня 2020 о 10:38

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що на теренах Рівненщини триває операція «Урожай – 2020». Мета її – виявлення та запобігання використанню схем ухилення від оподаткування суб’єктами, що здійснюють діяльність у галузі  сільськогосподарського виробництва, детінізація найманої праці, перевірка повноти нарахування та сплати податків суб’єктами господарювання та громадянами, котрі є власниками земельних ділянок, площа яких перевищує 2 га, та власними силами їх обробляють задля отримання доходу.

Так, з часу початку операції, фахівці податкової служби області провели аналіз кількості працівників та рівня заробітної плати, що мала б виплачуватись працівникам, задіяним у  сільському господарстві залежно від площ земельних ділянок, розрахували заробітну плату за обробіток 1 га ріллі та визначили коло роботодавців, які виплачують її у розмірі нижчому, ніж мінімальний.

За результатами аналітичної роботи та, відповідно, вжитих заходів 92 суб’єкти господарювання підвищили рівень заробітної плати працівникам. Відтак до бюджету додатково надійшло 448,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, 548,5 тис. грн. єдиного внеску та 37,4 тис. грн. військового збору. Крім того, 297 суб’єктів господарювання збільшили кількість найманих працівників на 2231 осіб.